Talon Maalaus
Talon ulkomaalaus kannattaa suorittaa ajallaan. Hyvä maalipinta suojaa taloa sään aiheuttamilta rasituksilta kuten UV-säteilyltä, kosteudelta, tuulen lennättämältä irtoainekselta ja erilaisilta homekasvustoilta. Mikäli huoltoväli venyy liian pitkäksi, puu altistuu lahovaurioille ja muille kosteuden aiheuttamille vahingoille.
Hyvin suoritettu maalaus viimeistelee talon julkisivun ja on tärkein yksittäinen tekijä talon ulkonäössä.
Mitä vähemmän maalipinnan kunto on heikentynyt, sitä edullisemmaksi sen uusiminen tulee. Hyvin huollettu maalipinta nostaa myös talon myyntiarvoa.
Maksuttomalla arviointikäynnillämme tarkastamme talon ulkoverhoilun ja maalipinnan kunnon sekä arvioimme huoltotarpeen.
Kotitalousvähennys jopa 40%!
Timpurintyöt
Erilaisten vaurioiden korjaaminen ja ennakointi on yleensä järkevää ja edullista tehdä aikaisessa vaiheessa. Talon julkisivu ei tee tähän poikkeusta. Joskus jo hyvin pienillä ennen maalausta tehtävillä korjaustoimenpiteillä saadaan talon kestävyyteen ja ulkonäköön kohennusta.
Ennen maalausta selvitämme asiakkaan kanssa ulkoverhoilun kunnon ja tarkistamme mahdolliset vauriot puu- ja metallipinnoissa.
Toteutamme maalausurakoiden ohessa mm. lahovauriokorjaukset, otsalautojen vaihdot, ruostesuojaukset sekä uusien ikkunapeltien asennukset.
Näin maalausurakka toteutetaan:
- Maalattavat osat harjataan puhtaaksi homepesuaineen ja juoksevan veden avulla.
- Terassilaudoitukset ja muut maalaamattomat paikat suojataan huolellisesti.
- Hilseilevä ja irronnut maali poistetaan kaapimella ja teräsharjalla.
- Mahdolliset lahovauriot korjataan pohjatöiden yhteydessä.
- Paljaat puuosat maalataan pohjamaalilla.
-
Pintamaalaus suoritetaan 1-2 kertaa vanhan maalipinnan kunnon mukaan.
Mikäli väriä joutuu vaihtamaan tai maalipinta on todella huonossa kunnossa, maalataan pintakerros yleensä kahteen kertaan. - Työmaa siistitään ja työlle suoritetaan asiakkaan kanssa lopputarkastus.
- Palveluissamme on 4 vuoden takuu.
Milloin talo kannattaa maalata?
- Viimeisestä maalauskerrasta on kulunut n. 10-15 vuotta.
- Ennen kun maalipinnan kunto on heikentynyt silminnähtävästi. Nähtävissä oleva halkeilu, hilseily ja muu kuluminen kertoo viimeistään huoltotarpeesta.
- Ulkoverhoilussa on lahovaurioita, joiden korjaaminen yhdessä maalauksen kanssa on kustannustehokkaampaa kuin koko puuverhoilun vaihto.
- Haluat ehostaa talon ulkonäköä tai vaihtaa kokonaan talon väriä.
- Haluat nostaa talon myyntiarvoa.
Kysymyksiä
Tästä osiosta voit lukea vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.
Maalausprojektin hinta määräytyy usean tekijän mukaan. Neliöiden määrä, työn vaativuus ja maalin laatu määrittävät pääasiassa urakan hinnan. Omakotitaloissa hintahaitari on keskimäärin 4000-10 000 euron välillä sisältäen työn, materiaalit ja alvin(24%).
Suositeltu huoltomaalausväli on keskimäärin 10-15 vuotta. Maalipinnan kestävyys vaihtelee kuitenkin paljon eri kohteiden välillä. Joskus maali saattaa hilseillä jo 8 vuoden kuluessa, vaikka pohjatyöt olisikin tehty asianmukaisesti. Joissain tapauksissa maali voi pysyä yli 20 vuotta seinässä hilseilemättä.
Omakotitalojen maalausprojekti kestää keskimäärin kolmesta kymmeneen työpäivää. Nyrkkisääntönä pidämme kuitenkin aikataulua viikko/projekti. Telineiden ja nosturin asettamismahdollisuudet ja maasto vaikuttavat paljon työn etenemisen nopeuteen.
Homepesu on tärkeä osa kestävää lopputulosta. Jos homepesu laiminlyödään, sen vaikutukset tulevat esiin 3-5 vuoden kuluessa, jolloin maali voi alkaa hilseillä ja homepilkkuuntumista voi alkaa esiintyä maalin pinnassa. Usein näissä tapauksissa maalipinta on taas uusimisen tarpeessa jo jopa kahdeksan vuoden jälkeen.
Maalausurakan työn osuudesta voi saada 40% kotitalousvähennystä. Kotitalousvähennystä saa enintään 2250e/hakija. Pariskunnan molemmat osapuolet voivat saada maksimimäärän, eli kumpainenkin 2250 euroa. Kotitalousvähennyksen voi saada vain ennakkoperintärekisteriin merkityltä yritykseltä.
Ennen talon maalausta on selvitettävä millä maalilla talo on aikaisemmin maalattu. Yleisimmät talojen ulkoseiniin käytettävät maalit ovat öljymaalit ja vesiohenteiset maalit. Öljymaalin pinta on kova ja se murenee taivuttaessa sekä maalipinnan halkeilu on ruutumaista. Vesiohenteisen maalin taas tunnistaa joustavasta maalipinnasta, joka ei katkea taivuttaessa. Vesiohenteisessa maalissa halkeamat kulkevat puunsyiden mukaisesti.
Oliver Toivanen
044 360 3339
Oliver.toivanen@ultimaali.fi
Topias Kinnunen
044 078 4794
Topias.kinnunen@ultimaali.fi